Preporučujemo Vam

Vakcinacija, najbolja zaštita od gripa!

Virus gripa sa izrazitim patogenim potencijalom i virulencijom i uz stalne antigene mutacije, svake godine širom sveta uzrokuje epidemije, a povremeno i pandemije.Iako od gripa najčešće oboljevaju predškolska i školska deca, najveći rizik za hospitalizaciju, komplikacije i smrt imaju odojčad, hronični bolesnici i osobe starije od 65 godina. U celom svetu, osnovna strategija borbe protiv gripa je upotreba  inaktivisane vakcine koja sadrži nekoliko podtipova virusa A ( H1N1) i (H3N2) i virusa tipa B. Ciljne grupe za vakcinaciju su sva lica starija od 6 meseci  sa hroničnim bolestima kardiovaskularnog i plućnog sistema, uključujući i astmu, sa metaboličkim poremećajima a naročito diabetes melitus, bolesnici sa zatajenjem bubrega i jetre, sa malignim oboljenjima, sve osobe starije od 65 godina, lica smeštena u staračkim domovima, zdravstveni radnici i lica zaposlena u javnim službama. Trudnicama se preporučuje vakcinacija tokom drugog i trećeg trimestra trudnoće. Vakcina je veoma efikasna, te se kod većine ljudi tokom dve do tri  nedelje razvije imunitet, koji sprečava da osoba oboli pri kontaktu sa obolelim od gripa, ili su klinički simptomi razvijeni u dosta blažem obliku. Vakcina se dobro podnosi, od nuspojava su najčešće prisutni samo bol na mestu aplikacije i blaga malaksalost i bolovi u mišićima koji traju do 24h. Kontraindikacije za vakcinaciju su akutno febrilno stanje, alergija na prethodnu vakcinu, alergije na jaja, pileće meso,neomicin itd. Optimalno vreme za vakcinaciju je tokom oktobra, novembra i decembra, međutim osobe koje su u visokom riziku od infekcije mogu da dobiju vakcinu tokom cele sezone gripa.

U ordinaciji DR IVAN RADIĆ možete primiti vakcinu Vaxigrip tetra. Cena je 2000 din, u cenu je uračunat pregled pred vakcinaciju i Vaxigrip vakcina.      S obzirom na ograničen broj vakcina ove godine, neophodna je prethodna rezervacija vakcine!  

 

Prošireni pregled 1

Obuhvata:

  • detaljan pregled po sistemima
  • Ekg snimanje i analiza
  • pulsna oksimetrija
  • uvid u raniju medicinsku dokumentaciju i propisivanje terapije

Bioptron lampa

bioptron lampaBIOPTRON LAMPA je medicinski nefarmakološki uređaj koji koristi moć polarizovane polihromatske svetlosti koja nastaje prelamanjem kroz specijalno višeslojno ogledalo i propuštanjem kroz sistem foto-filtera u terapijske svrhe. Široko područje primene, jednostavnost upotrebe, bezbolno i kratko vreme tretmana, bez poznatih negativnih nuspojava čini bioptron lampu veoma atraktivnom i delotvornom, te se koristi i preporučuje širom sveta kako u medicini za lečenje najrazličitijih bolesti i stanja, tako i u kozmetičke svrhe.

Bioptron svetlosni aparat poseduje poseban optički deo koji emituje svetlost sličnu elektromagnetskom spektru prirodne sunčeve svetlosti ali bez UV zračenja. Deluje na prirodan način podržavanjem sposobnosti organizma za regeneraciju, ponovnim uspostavljanjem ravnoteže, biostimulacijom te prema tome, pomaže telu da oslobodi svoj potencijal za samoizlečenje.

Ima naučno dokazano dejstvo u lečenju rana ( rane nakon trauma, opekotine, dekubitusi, post-operativne rane, itd), u reumatologiji (osteoartritis, artroze, reumatoidni artritis itd), bolovima u križima , vratu, ramenima, kod ožiljaka, sportskih povreda( grčevi mišića, uganuća, kontuzije, itd), u dermatologiji (akne, ekcemi, psorijaza, herpes, itd), kod infekcija gornjih dišnih puteva (sinusitis, bol u uhu, angina), kod migrena, stresa i mnogo drugo.

Tretman traje 4-10 min, jednom ili dva puta dnevno, bezbolan je i bez nuspojava, može da se koristiti kod svih uzrasta.Kompletna terapija zavisi od više parametara, kao što su razlozi za primenu terapije i stanje tretirane zone.

Preporučuje se konsultovati lekara pre upotrebe Bioptron lampe kako bi dobili profesionalni savet dali je potreban i neki drugi tretman ili terapija.

 

Cena tretmana je 500 din.

Neka od istraživanja vezana uz bioptron lampu:

T.Kubasova, M. Horvath, K. Kocsis and M. Fenyo: effect of visible light on some cellular and immune parameters. Immunology and Cell Biology, 1995, 73;239-244

S. Monstrey, H Hoeksema, K. Depuydt, G. Van Maele, K. Van Landuyt and P. Blondeel:The effect of polarized light on wound healing.European Journal of plastic Surgery, 2002, 377-382

I. Stasinopoulos: Report of rheumatology and rehabilitation centre, Unpublished material, Greece 1990

Aronis, A. Braziotis, K. Kafourus, N. Pagratis, Th Papakostas and P. Venetsanos: The action of visible polarized light on skin diseases. Poster presentation at the 18th International Congress of Dermatology, New York, USA 1992

Vojvode Stepe 120 lokal broj 4, Beograd
Telefon: 011 2468067 | Mobilni telefon: 0644665421 | Fax: 011 2466096
E-mail: ordinacija.radic@yahoo.com

© 2019 Copyright Dr Ivan Radić.

Izrada sajta: SuperSajtovi.rs